Mobiele website | Trainers Login | Spelers Login    
 

KSV Jabbeke - Voetbalclub in 2de provinciale West Vlaanderen


Op en top geslaagde stage U15A

Als afsluiter van de voorbereiding vertrokken onze U15A naar Kluisbergen voor hun stageweekend. Vrijdagavond om 18u stipt vertrokken we met 16 spelers en een aantal begeleiders richting Vlaamse Ardennen. Het weer was prachtig en de zon zou gans het weekend van de partij zijn. Alvast een eerste meevaller.


Aangekomen in de prachtige Flandrienhoeve werden de eerste afspraken gemaakt en de kamerverdeling meegedeeld. Al vlug stond iedereen beneden en werd er duchtig gepingpongd, gekickerd en andere spelletjes gespeeld. Leuk en niemand die de WIFI-code al vroeg...


's Avonds genoten we van de heerlijke spaghetti van Christine en kregen de gasten vrij. Al gauw zag je dat de stemming onder de gasten opperbest was en er werd heel wat afgelachen. Om 23u naar bed en na enkele patrouilles werd het na een uurtje stil...laten we zeggen toch bij het merendeel van de kamer...


's Morgens om 8u00 uit de veren en na een lekker en gezond ontbijt vertrokken we richting ons oefenveld van Kluisbergen Sportief. De sympathieke voorzitter Paul overhandigde ons de sleutels en de gasten konden beginnen aan een 2-uur durende training onder een stralende zon. Af en toe een drankpauze was broodnodig. De begeleiders trokken ook nog even naar de schuttersgilde vlaknaast waar we een spannende wedstrijd liggende wip konden bijwonen...Speciaal volkje die boogschutters...Nog vlug even naar de kantine waar de voorzitter ondertussen barman werd en iedereen op zijn wenken bediende.


Ondertussen had iedereen reuzehonger gekregen en vertrokken opnieuw naar onze uitvalsbasis waar de mama's ondertussen supperlekkere croques hadden klaargemaakt: Super...croques à volonté!


Omstreeks 15u vertrokken we vervolgens naar het openluchtzwembad in Kluisbos voor een welverdiende en verkwikkende duik. We waren blijkbaar niet de enige met zwemplannen maar onze gasten konden zich naar hartelust uitleven. Na 2 minuten stond onze keeper al op de 5 meter duikplank voor een eerste "showtje". De anderen volgden, de één al overtuigender dan de andere. Mama's en papa's zagen dat het goed was en genoten vanop de ligweide. Na 2 uur waterplezier terug naar ons huisje waar Karl en Jürgen als volleerde topchefs voor een superheerlijke BBQ zorgden.


Moe maar voldaan trokken onze gasten om 22u30 naar bed en het moet gezegd worden: het was al heel wat rustiger dan de dag voordien...


Zondag: matchday tegen het plaatselijke Kluisbergen Sportief! Een stevig ontbijt en tactische bespreking op het terras. Prachtig om te zien hoe onze gasten zo aandachtig luisteren en interactief zijn bij de tactiekles. Vervolgens opnieuw naar het voetbalcomplex van Kluisbergen waar voorzitter Paul opnieuw van de partij was om ons te ontvangen. Ondertussen kwamen ook de ouders, grootouders en familie toe om te komen supporteren. Leuk te zien welke trouwe supportersschare we hebben. Die van Kluisbergen keken bewonderend toe.


Jammergenoeg had Kluisbergen maar 10 spelers ter beschikking, maar geen nood per quarter zorgden 2 Jabbbeekse spelers voor versterking. Al gauw bleek dat Jabbeke een maatje te sterk was en na 3 quarters stond er reeds 0-8 op het bord. Tot onze grote verbazing blies de scheids na deze 3 quarters ook af...Blijkbaar had de trainer van de tegenpartij er genoeg van en blies hij de aftocht. Jammer want de spelers hadden er wel nog zin in. Dan maar nog een fun-partijtje 8v8 onder elkaar. Ze krijgen er maar niet genoeg van. Top!


Na een aperitiefje trokken we weer richting de Flandrienhoeve, nu met de ouders en familie. De tafels stonden keurig en feestelijk gedekt en iedereen genoot van nog een zomers aperitiefje, kip met groentjes en een lekkere koffie en dessert. Het weer was nog altijd schitterend en dorstig...


Al gauw trokken de ouders spontaan naar ons tennisvoetbalpleintje en werd het ene matchke na het andere afgewerkt. Ook de mama's lieten zich van hun sportiefste kant zien. Respect! Nog een wedstrijdje Kubben en na de groepsfoto was het tijd om terug naar huis te gaan. Niks dan tevreden gezichten. Kortom, dit was een SUPERWEEKEND en hopelijk nog eens voor herhaling vatbaar.


Tenslotte onze oprecht dank aan IEDEREEN die heeft bijgedragen tot het slagen van dit weekend. MERCI en iedereen op post voor de eerste competiitewedstrijd nu zaterdag tegen Davo Westende.


(Gepost door Kristof Bonny | 29/08/2016)

Onze meeste gelezen nieuwsartiekelsWebsite delen


Mail deze pagina naar een vriend  |  Print deze pagina

2018-2019

Quicklinks


Volg ons via Twitter Volg ons via FacebookOnze partners
Onze sponsors

[ Zaterdag 25 mei 2019 | webmaster@ksvjabbeke.be | ©KSV Jabbeke | Zoeken in de site | PrivacyBeleid]
 
Nieuws
Nieuwsberichten
Wedstrijdverslagen
Evenementen
KSVJ neemt deel aan tornooien
Herenploegen
Fanions KSVJ
Beloften
Veteranen
U21
U17A
U17B
U15A
U15B
U13
U12
U11
U10
U9
U8
U7
U6
Over KSVJ
Bestuur
Algemene Missie
Panathlonverklaring
Jeugbestuur
Historiek
Huisreglement
Jeugdmissie
JeugdVisie en Aanpak
Gedragscode
Infobrochure jeugdwerking
Fair-Play charter
Sociaal charter
Racisme charter
10 geboden van de jeugdopleider
Vervoer van spelers
Respect voor Scheidsrechters
Foto's
Resultaten
Onze sponsors
FAQ
Contacteer ons

Terug naar boven